Villsauskrotter, fenalår og pinnekjøtt

Siden siste innlegg har det skjedd mye:

  • 7.oktober ble 329 vilsaulam slakta på reinslakteriet Boazu i Varangerbotn. Vi er veldig fornøyde med slakternes innsats – både skrotter og skinn kom ut helt perfekte! Lammene viste seg å være spesielt flotte i år. Gjennomsnittsvekta ble 12,4kg mot 11,77kg i fjor, så den lange varme sommeren ga tydeligvis optimale forhold i beitemarka.
  • Etter ca en ukes henging/modning i gartnerhallen til Therese og Leo, begynte vi å levere ut skrotter til de som hadde forhåndsbestilt.
  • Samtidig starta pinnekjøtt- og fenalåproduksjonen. Etter salting  (årets fenalår er tørrsalta etter først å bli massert med honning) noen døgn, ble kjøttet hengt til tørk. Nå er det bare å vente og samtidig passe på at lufting og temperaturregulering fungerer og at tørkeprosessen går som den skal.

slakt henger

Vi har ennå noen få hele og parterte skrotter til salgs på vårt fryselager ved gartneriet. Pinnekjøttet skal henge til ca 1.desember, da vi starter oppkutting og salg. Fenalårene må nok henge litt lengre, men vi regner med de blir ferdige til jul.